Boller i karry med chutney

Boller i karry er faktisk ret så undervurderet, det smager herligt og er faktisk slet ikke så svært at lave… Normalt ville jeg købe noget færdiglavet mango chutney (dovenskaben længe leve), men denne gang forsøgte jeg at lave en selv - first time ever! Chutney til boller i karry er efter min mening uundværligt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg brugte:

Bollerne

  • 700gr hakket svinekød
  • 1 revet løg
  • 1 lille revet grønt æble
  • mælk
  • 3-4 spsk. mel
  • salt, peber og paprika
  • 1 bouillon terning

Rør kød, løg, æble, mel, paprika, salt og peber sammen. Tilsæt mælk til du opnår en passende fast konsistens. Farsen må ikke være for våd da bollerne skal kunne formes. Bring en stor gryde vand i kog og tilsæt bouillon terningen. Form farsen i den ønskede størrelse, og put dem i det kogende vand. Bollerne må ikke koges i flere lag, så afhængig af din gryde kan det være nødvendigt at koge over flere omgange. Bollerne skal have ca 10 min. Når bollerne er kogt tages de op af vandet.

Sovs:

  • 1 lille fint hakket løg
  • 4 spsk karry
  • 1 spsk gurkemeje
  • 25gr smør
  • mælk
  • mel
  • kogevandet fra bollerne

Smelt smøret i en gryde, tilsæt løg og svits det uden løget bliver brunt. Sku ned til middel varme og tilsæt karry og gurkemeje og rør rundt ca 1 minut. Drys melet ud over og rør rundt til massen er godt blandet og helt tør. Tag lidt af kogevandet (det skal helst lige igennem en si først) og tilsæt i massen under konstant omrøring. rør rundt indtil klumperne er væk. Tilsæt lidt mere af kogevandet og lad sovsen koge op. Tilsæt mælk og eventuelt mere kogevand til du opnår den rette konsistens. Når sovsen er færdig blandes bollerne i sovsen. Færdig! Hvis du ønsker en lidt sødere sovs, kan du putte lidt brun farin i sovsen.

Chutney:

  • 1 stort æble skåret i tern
  • 1 stor skrællet mango i tern
  • 1,5 spsk æbleeddike
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 rød chilli
  • lidt friskrevet ingefær
  • 1 tsk karry

Bring eddike, sukker og honning i kog i en gryde. Kog i ca 1o minutter til blandingen bliver klæbrig. Tilsæt resten og lad det koge ved svag varme i ca 3 kvarter. Jo længere tid jo tykkere blive den. Hvis du hælder din chutney på glas skal det være helt koldt inden du sætter låg på.

About these ads
Dette indlæg blev udgivet i opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s